Powered By Blogger

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

        μήνυμα της προέδρου του Ο.Κ.Α.Π.Α κας Νέλλης Λάβδα για το "Στέκι του Παιδιού" 

Τ
ο «Στέκι του Παιδιού» δημιουργήθηκε το 2012 από τον ΟΚΑΠΑ. Λειτουργεί με σκοπό την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού.

Το «Στέκι του Παιδιού» αφορά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συντονισμένων δράσεων και δραστηριοτήτων που αφορούν στην τρυφερή και δημιουργική παιδική ηλικία από 3 -13             χρονών.

Οι  δραστηριότητες έχουν παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και περιεχόμενο, δίνοντας  έμφαση στις διάφορες μορφές τέχνης και αποβλέποντας στην ανάπτυξη των γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων του παιδιού.

Όλες οι δράσεις στηρίζονται σε πρότυπα και εγκεκριμένα  Κέντρα Δημιουργικής 
Απασχόλησης και εστιάζουν σε πολλαπλά και διαφορετικά επίπεδα προκειμένου να επιτευχθεί μία ολοκληρωμένη παρέμβαση στην διανοητική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.

Στις προτεινόμενες δραστηριότητες προωθούμε και επιτυγχάνουμε την ενεργό συμμετοχή  των παιδιών σε ανοιχτά εργαστήρια που αφορούν σε απλές αλλά εξειδικευμένες κατασκευές.
Ενθαρρύνουμε την συμμετοχή των μικρών θεατών σε θεατρικό παιχνίδι προτείνοντας ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις, καλώντας προσεκτικά επιλεγμένο κουκλοθέατρο και θέατρο σκιών.
Πραγματοποιούμε εκπαιδευτικά προγράμματα με θέματα Τέχνης και Μουσικής Παιδείας, παρουσιάσεις βιβλίων. Τις δραστηριότητες συντονίζουν και πλαισιώνουν επαγγελματίες

του είδους όπως ειδικευμένοι εμψυχωτές, νηπιαγωγοί, παιδαγωγοί, καλλιτέχνες και παιδοψυχολόγοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου