Powered By Blogger

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ !!

Portes Ouvertes για τη Σχεδία

leontios
Μία εκδήλωση συμπαράστασης στο περιοδικό «ΣΧΕΔΙΑ»…ώστε κάποια στιγμή να μην υπάρχει η ανάγκη της ύπαρξής της.
Η Ένωση Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου διοργανώνει στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2014 πολιτιστική και αθλητική εκδήλωση με τίτλο “Portes Ouvertes”. Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα μας σήμερα έχουμε επιλέξει μια σειρά από δραστηριότητες που έχουν στόχο όχι μόνο να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές μας και τους γονείς τους αλλά και την ευρύτερη περιοχή που βρίσκονται τα σχολεία μας. Όπως η καμπάνια που κάναμε με τίτλο «Μη μου στερείς τα Φάρμακα μου στερείς την Ελπίδα».
Οι δραστηριότητές μας θα έχουν σημείο αναφοράς τη στήριξη των αστέγων συνανθρώπων μας σε συνεργασία με το περιοδικό “ΣΧΕΔΙΑ”. Η καμπάνια θα έχει τίτλο: «Άστεγος …ο καθένας από εμάς».
Η ΣΧΕΔΙΑ είναι ανεξάρτητο περιοδικό που πωλείται στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, παρέχοντας μία ξεχωριστή ευκαιρία σε άστεγους, ανέργους κι ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας να εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά κι ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίζουν τις ζωές τους.
Ως Ένωση αποφοίτων Λεοντείου έχουμε επιλέξει να μην έχουμε μια ανακουφιστική μόνο πολιτική απέναντι τους αλλά μια διαρκή παρουσία. Σαν πρώτο δείγμα οι απόφοιτοι, το διήμερο που έρχεται θα προωθήσουν μαζί με τους συνανθρώπους μας άστεγους το περιοδικό στην ευρύτερη περιοχή του Σχολείου.
Το Μουσείο της Λεοντείου που πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες του και καταγράφει την εκπαιδευτική Ιστορία 100 και πλέον χρόνων και θα είναι ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ενώ θα μπορούν  να το επισκεφτούν και να ξεναγηθούν όλοι στους χώρους του.
Περιλαμβάνει cyberalert, εργαστήρι φωνητικής, μαγειρική, sixside, μαθήματα latin, μάθημα ζωγραφικής «Lesenfantssontlesartistes», αγώνες basket αποφοίτων σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης καθώς και η μεγάλη συναυλία του Πάνου Μουζουράκη με τη συνοδεία οργάνων από αποφοίτους του σχολείου μας. Η συναυλία με τίτλο “swing, shuffleandsoul” ξεκινάει στις 19:30. και θα δημιουργήσει ένα ατελείωτο πάρτυ χαράς…
Το steelplan ή αλλιώς steeldrum είναι ένα από τα ελάχιστα ακουστικά όργανα που δημιουργήθηκαν τον 20ο αιώνα. Η ιστορία του είναι στενά συνδεδεμένη με τις κοινότητες που το εφηύραν και το ανέδειξαν: τα steelbands. Αυτές οι λαïκές ορχήστρες ανέπτυξαν μία πρωτότυπη παιδαγωγική μέθοδο, η οποία βασίζεται πάνω σε μερικές αρχές, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι ότι ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στη μουσική.
Ο συναπόφοιτός μας streetartist Άγγελος Προεστός θα είναι μαζί μας στη μεγάλη μας γιορτή για να μυήσει τους μικρούς μας φίλους στην τέχνη του και με σημείο αναφοράς το«Lesenfantssontlesartistes» θα δημιουργήσει με τους μικρούς καλλιτέχνες ένα παζλ που για όλους θα ξεκινήσει με τον ίδιο τρόπο, με πολλά και διάφορα χρώματα κι ασύμμετρα κομμάτια. Για να δούμε πού θα καταλήξει…
Περιλαμβάνει εκτός όλων των ανωτέρω Jumpingtrambolino, Rappel, Paintball, Κωπηλατοδρομίες, Τοξοβολία, DancingwithoutStars, Jumba, pilatestango, Pumptruck – πίστα, πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σε συνεργασία με τη SoccerSchoolArsenal, πρωτάθλημα Βόλλεϋ με ομάδες που έχουν φτιάξει οι απόφοιτοί μας, πρωτάθλημα basket 3Χ3, Charitychallenge, τέννις, γνωριμία με το άθλημα της ξιφασκίας, ξενάγηση και πάλι στους χώρους του Μουσείου, Cyberalert και ποδηλατοδρομία.
Το CyberAlert που θα παρουσιασθεί για πρώτη φορά επίσημα σε γονείς και μαθητές είναι μία παγκόσμια καινοτομία μέσω Cyberkid. Πρόκειται για μία εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphonesapplication) με την ονομασία «Cyberkid», η οποία είναι καινοτόμος και παγκόσμιας εμβέλειας. Η εφαρμογή αυτή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο (realtime) σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής με Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της χρήσης μίας καινοτόμου (touchscreencall) διαδικασίας «CyberAlert», αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος. Η ενημέρωση αποτελεί μια προσφορά της Ένωσης προς όλους τους Γονείς – Συναπόφοιτους και τους μαθητές των σχολείων μας.
Έχουμε την τιμή να συμμετάσχει στο τουρνουά sixside μαζί μας η Εθνική Αστέγων λίγο πριν ξεκινήσει για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ.Η Εθνική ομάδα Αστέγων αποτελεί ένα κοινωνικό πρότζεκτ το οποίο βοηθάει στην ένταξη και την επανένταξη ατόμων που για τον έναν ή τον άλλο λόγο έχουν τεθεί στο περιθώριο. Η εν λόγω πρωτοβουλία ξεκίνησε σαν σκέψη το καλοκαίρι του 2006, την ώρα που όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο Μουντιάλ της Γερμανίας. Φυσικά, το βασικό κίνητρο δεν ήταν ποδοσφαιρικό. Ήταν οι παραστάσεις από τους ξεχασμένους της πόλης, από τους άστεγους που περιφέρονται από την μια άκρη στην άλλη για να βρουν ένα μέρος να περάσουν τη νύχτα. Παρότι τότε το πρόβλημα δεν είχε πάρει τις σημερινές διαστάσεις, ήταν ορατό.
Μέσω του ποδοσφαίρου, οι εμπνευστές της κίνησης έβλεπαν μία διαδικασία ένταξης και υποστήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, καθώς και έναν τρόπο ευαισθητοποίησης του υπόλοιπου κόσμου. Η Ελλάδα συμμετείχε σε Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων για πρώτη φορά το 2007 στη διοργάνωση που έγινε στην Κοπεγχάγη και βγήκε 35η. Κατέκτησε όμως έναν ξεχωριστό τίτλο: Το Κύπελλο FairPlay! Το νερό είχε μπει για τα καλά στο αυλάκι και από τότε η Εθνική δεν έχει χάσει ούτε μία διοργάνωση. Οι συμμετέχοντες συνεχώς αυξάνονται και η διαδικασία τους αλλάζει. Τους κοινωνικοποιεί και τους βοηθάει να «δραπετεύσουν» από τις δυσκολίες.
Τo Portes Ouvertes δεν είναι για μας της Ένωσης Αποφοίτων μια γιορτή χαράς είναι μία γιορτή αλληλεγγύης ένα μήνυμα στα νέα παιδιά ότι ο κοινωνικός ιστός που πρέπει να υφάνουν μεγαλώνοντας περιλαμβάνει πάντα τον Συνάνθρωπο.

Info
Λεόντειο Λύκειο Πατησίων
27 και 28 Σεπτεμβρίου 2014
Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα εδώ
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου